If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Радвам се Пепи,че се върна.РАДВАМ СЕ И НА ОСТАНАЛИТЕ,че ви пука за езика ни.Влизам рядко тука,щото рина по техническитеТам доволно си имам проблеми с изказа.Мъча се,мъчиме се всички,но поне не е напразно.
Давайте напред!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Ох.. и двете са правилни - така е. И шкембе чорбата, и рок музиката.. все са правилни
Първото - рано сутрин след препиване (или когато - тогава), а второто - по всяко време
Има едно изречение в долния линк по твоя въпрос.. мисля, че ще внесе яснота в твоите терзания
Моите терзания са породени от прекалено честите промени, но това е субективно...
От линка в Уикипедия:
"Речникът е издаден през 2002 г. от БАН и ... който е оправомощен да следи измененията и проблемите в езика и да внася единство в него...
Предишният официален справочник носи заглавието „Правописен речник на съвременния български книжовен език“. ( 1. изд. 1983 г. )
Има-няма 20г. Ако така я карат ще дочакам следващото издание, може пък да върнат старите правила
166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Оф, за мен разделното писане на сложните думи е от лукаваго.
Седят ми като отделни думи и тва е - "Искам да ям шкембе чорба" ми звучи като "Последно кво искаш - шкембе ли или чорба?" или все едно някой е поправил "шкембе" на "чорба", ама е забравил да изтрие първото...
Може ли някой да ми покаже как изглежда стикера на клуба че искам си татуйрам малко задното стъкло
Аз мога, но ако напишеш отново горното изречение без грешка (за да не си абсолютен ултрамегаофтопик, че направо разби пазара).
Имаш три опита, после минава модератор и ни затрива и двамата.
След поредната акция на МВР, под наслов "Неграмотните", беше заловен виден столичен неграмотник. Делото беше прехвърлено към съда, където трябваше да се вземе решение, относно неговата съдба...ще живее или не. Добрата новина за виновния беше, че съдията реши: "Да се обеси не, да се пожали", но за негово съжаление стенографката имаше колебание по поставянето на запетаята и написа: "Да се обеси, не да се пожали".
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
...за да не си абсолютен ултрамегаофтопик, че направо разби пазара...
Защо говориш така - постът си е точно на мястото! Човекът дава нагледен (личен) пример за нещата, които обсъждаме А може и като е прочел заглавието на темата, да си е казал: "а, тук е точно за мен - ще мина на поправителен"
Comment